مشاور اطلاعات و تحصیل در فرانسه

این وبلاگ با هدف ارائه اطلاعات لازم به کاربران متقاضی ادامه تحصیل در فرانسه و بلژیک و در صورت نیاز ارائه مشاوره های تحصیلی حضوری ایجاد شده است.

بورس های تحصیلی دانشگاه لوون بلژیک(قابل توجه پزشکان و دندانپزشکان عمومی )
ساعت ٦:٥۸ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٥   کلمات کلیدی: دانشگاه لوون ،بورس تحصیلی ،بلژیک

در پاسخ به در خواست برخی خوانندگان مبنی بر معرفی دانشگاه هایی که مبادرت به اعطاء بورس های تحصیلی می کنند ٬در ادامه شرائط و رشته های تحصیلی که از امتیاز  بورس  بهره خواهند گرفت و دانشگاه کاتولیک لوون در اختیار متقاضیان ٬بویژه فارغ التحصیلان دوره های پزشکی تبعه های کشور های در حال توسعه قرار می دهد درج می شود: 

  بورس های تحصیلی در دانشگاه لوون

لازم بذکر است که در میان دانشگاههای اروپایی ٬کشور بلژیک به لحاظ تنوع رشته های دارای بورس و تعداد مراکز بورس دهنده منحصر بفرد است ٬شاید یکی از دلایل آن قرار داشتن اتحادیه اروپا در آن کشور و سفارش انجام طرح های تحقیقاتی از سوی  مرکز پژو هش های آن اتحادیه است. 

ضمنا متقاضیان دکتری در صورت موافقت استاد راهنما می توانند در آن کشور از تز خود به زبان انگلیسی دفاع کنند.


 
آغاز ثبت نام دوره های مستر در اکثر دانشگاه های فرانسه
ساعت ۸:۳٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢٤   کلمات کلیدی: دانشگاه پل ورلن متز ،آغاز زمان ثبت نام ،مستر 1و 2

علاقمندان واجد شرائط برای ثبت نام در دوره های مستر ١ و ٢ در دانشگاه های فرانسه می توانند با مراجعه با سایت های مربوطه از همین حالا اقدام به ثبت نام کنند. در ادامه لینک مربوط به دانشگاه متز فرانسه برای علاقمندان مشتاق تحصیل در رشته های ادبیات و علوم انسانی ، علوم پایه و فنی درج می شود:

متز در شمال شرقی فرانسه قرار دارد و به شهر های نانسی و استراسبورگ و شهر سارابوروکن آلمان و کشورهای لوکزامبورگ و بلژیک بسیار نزدیک است.

http://www.univ-metz.fr/M-diath-que/UPV-M/Services-communs/SIOU/inscriptions/Inscriptions-en-M1


 
هزینه های زندگی و تحصیل در بلژیک و چند توصیه به متقاضیان!
ساعت ٤:٠٢ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٢۱   کلمات کلیدی: هزینه زندگی ،هزینه تحصیل ،زبان انگلیسی ،ادامه تحصیل در بلژیک

 برخی از متقاضیان ادامه تحصیل به نادرست بر این تصورند که هزینه های زندگی و تحصیل در کلیه کشور های اروپایی از جمله فرانسه و بلژیک یکسان است! و لذا بدنبال اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلیسی زبان بلژیک همچون گنت مبادرت می ورزند در حالیکه پس از چند ماه اقامت متوجه می شوند که هزینه متوسط زندگی در شهری چون بروکسل برابر با هزینه زندگی و تحصیل در شهر پر هزینه ای چون پاریس است!لذا بنده دانشگاه های کشور بلژیک را تنها به متقاضیان دارنده شرائط ذیل توصیه می کنم و لا غیر: 

- افرادیکه از موسسات عالی و یا دانشگاهی بورسیه تحصیلی دارند‎‏‚

- پزشکان و یا دندانپزشکانی که مایل  به گرفتن تخصص بوده و امکان کسب درآمد نیز برایشان در مراکز درمانی فراهم می شود‚

- افرادیکه بنیه مالی خوبی دارند و دغدغه هزینه های تحصیلی و زندگی ندارند‚

- افرادیکه دارای وابستگان درجه یکی در آن کشور هستند که با پشتوانه آنان بتوانند در کسب و کاری شاغل شوند‚

- و افرادیکه نسبتا تامین مالی داشته و به زبان انگلیسی مسلط باشند( در حد تدریس) و با زبان فرانسه بنا به هر دلیلی نتوانسته اند ارتباط خوبی برقرار کنند.

- دانشجویان دکتری در علوم انسانی و اجتماعی که مایل به تردد به آن کشور هستند و در ایران نیز از کسب و کار درآمد زایی برخوردارند. 

شایان ذکر است که هزینه کمک مسکن  که دانشجویان و افراد مقیم در فرانسه از آن بهره مند می شوند در کشور بلژیک وجود ندارد و لذا علاقمندان به ادامه تحصیل در این کشور که شانس بیشتر ی هم برای اخذ پذیرش و حتی اقامت را در قیاس با فرانسه دارند می بایست ماهیانه مبلغی بین 800 تا 1000 یورو را در سال پیش بینی نمایند!

در لینک زیر لیست کامل دانشگاه های معتبر بلژیک را ملاحظه نمایید:

http://www.msrt.ir/sites/Grad_Dept/DocLib/


 
مدت زمان اقامت تحصیلی در خارج بمنظور ارزیابی مدارک دانشگاهی
ساعت ٢:٤٧ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱٦   کلمات کلیدی: ارزیابی مدارک ،معادل ،مدت زما ن تحصیل مجاز ،اولویت استخدام

همانطور که در پست قبلی اشاره کرده بودم، در این نوبت در خصوص مدت زمان اقامت دانشجویان در خارج کشور بمنظور ارزیابی مدارک اجمالا اطلاعاتی را به آگاهی علاقمندان می رساند:

بر اساس دستور العمل ابلاغی وزارت علوم ، دانشجویانی که قبل از سال ٢٠٠٨ میلادی در یکی از کشور های خارجی آغاز به تحصیل نمودند می بایست حداقل دو سوم مدت تحصیل خود را در کشور مورد نظر اقامت داشته باشند و کسانی که بعد از سال ٢٠٠٨ درس خود را آغاز نمودند می بایست حداقل سه چهارم مدت تحصیل خود را در کشور متبوع بگذرانند و در غیر اینصورت مدارک آنان، بسته به مدت اقامت، غیر حضوری،نیمه حضوری و یا تمام وقت ارزیابی خواهد شد. در این خصوص باید خاطر نشان کنم که تنها دانشجویان بورسیه ملزم به اقامت دایم می باشند و افرادی که با منابع مالی خود اقدام به تحصیل در خارج کشور نمودند در این مورد ملزم نبوده، اگر چه در زمان جایابی و تقاضای استخدام هیات علمی دارندگان مدارک تمام وقت در اولویت خواهند بود. برای آنکه مدارک نیمه حضوری تلقی شود می بایست دانشجو حداقل نیمی از مدت تحصیلش را در کشور مورد نظر گذرانده باشد.


 
نحوه اخذ پذیرش در مقطع مستر یا ارشد دانشگاه های معتبر فرانسه
ساعت ۱٠:٢٤ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱٥   کلمات کلیدی: مستر ،ادامه تحصیل ،کارشناسی ارشد ،نظام آموشی در فرانسه
برای اخذ پذیرش ازدانشگاه های معتبر فرانسه در مقطع مستر می باید مستقیما با دانشگاه مورد نظر تماس و شخصا اقدام نمایید معمولا زمان درخواست پذیرش در اکثر دانشگاه ها از ماه مارس می باشد. با این وجود برخی مراکز عالی از ماه آوریل یا ماه مه تقاضاهای پذیرش داوطلبان را می پذیرند. درخواست ها باید در قالب یکی از فرم های تقاضای پذیرش به دانشگاه مورد نظر ارسال شود: فرمی که در سایت دانشگاه مورد نظر قرار دارد و شما می توانید به کمک دستگاه چاپگر آن را چاپ کنید - یا فرم الکترونیکی که باید به صورت آن لاین روی سایت دانشگاه تکمیل شود. - بعضی از دانشگاه ها به صورت مکاتبه ای فرم های مربوط را از طریق پست ارسال می کنند. برای بعضی دیگر این روش تنها راه به دست آوردن فرم است، اما تعداد این قبیل دانشگاه اندک است. مدارک دیگری که می باید ضمیمه فرم تقاضا بشود. این مدارک به تناسب هر دانشکده می تواند متفاوت باشد اما عمده مدارکی را که اغلب دانشکده ها مطالبه می کنند به شرح زیر است: - یک نسخه از ریز نمرات کلیه دروس در طول تحصیلات و ترجمه آن به زبان فرانسه؛ - فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه ترجیحا مترجم قسم خورده(برای کاهش هزینه ها) چون در غیر این صورت سفارت فرانسه بابت تایید هر یک از اسنادتان مبلغی حدود ده تا پانزده هزارتونمان دریافت می کند؛. - یک CV (شرح حال و سوابق) - یک نامه که می بایست در آن انگیزه خود را برای ادامه تحصیل توضیح دهید؛ - شرح کامل کلیه دوره های آموزشی و حرفه ای و یا تخصصی که گذرانیده اید؛ - نتیجه یکی از آزمون های آشنایی به زبان فرانسه، عموما یکی از مدارک (T.C.F, T.E.F, D.E.L.F, D.A.L.F ) مطالبه می شود. - مدرک اخیر برای ادامه تحصیل در مقطع مستر مورد نیاز نیست. اکثر دانشگاه ها و نه همه آنها، آن را مطالبه می کنند. سطح مورد انتظار زبان فرانسه به تناسب رشته تحصیلی و دانشکده مربوطه، متفاوت است.
 
تیراژ کتاب،اولویت های مطالعه و حقوق مالکیت فکری در فرانسه و معرفی چند سایت
ساعت ۱۱:۳۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱۳   کلمات کلیدی: تیراژ کتاب در فرانسه ،مالکیت معنوی و فکری ،معرفی چند سایت ،اولویت های مطالعه

 

با تاخیر از پاسخ به کیمیای مهر

در خصوص سئوالات شما باید بگویم که یکی از مسایلی  که در فرانسه قابل تامل است تعداد کتابفروشی هاست بگونه ای که شاید بتوان گفت  که همانقدر که در  ایران بنگاه معاملات املاک وجود دارد در فرانسه کتابفروشی وجود دارد و این یعنی توسعه فرهنگی یک کشور!

در باره تیراژ کتاب در فرانسه در قیاس با ایران باید گفت  نشان کرد: تیراژ کتاب در ایران معمولا 3000 تا 5000 نسخه درچاپ اول است  اما در کشور ی چون فرانسه حدود 20000 نسخه و بیشتر است است، که این میزان در بسیاری از کشورهای جهان مانند روسیه و آلمان  نیز صدق می کند . زیباترین و پرفروشترین  کتاب ادبی ایران  "سووشون" (سیمین دانشور)  درطول سال ها چاپ این اثرحدود 60000 نسخه بوده است  که این مقدار  متاسفانه حدود یک دهم تیراژ کتاب در روسیه است!

در خصوص نوع کتاب های مورد مراجعه و مطا لعه فرانسوی ها نیز  تا جایی که بنده مشاهده و مطالعه کردم آثار ادبی  و بویژه رمان در مرتبه اول قرار دارد و البته آثار مذهبی در مرتبه آخر و در خصوص زمینه های دیگر آثار اختلاف نظر است ولیکن  شوهد نشان می دهد که کتاب های تخصصی  و علمی نیز از فراوانی بالایی بر خوردار است.

در پاسخ به سئوال دیگرتان مبنی بر رعایت حقوق کپی رایت و یا حقوق مالکیت فکری و ادبی باید عرض کنم که فرانسه از جمله اولین کشور هایی است که به رعایت این قانون بشدت پایبند است و از آن دفاع می کند و با متخلفان حتی در فضای مجازی  بر خورد قانونی می کند.خوب است بدانید که برای یک  سی دی بازی و یا حتی موزیک متقاضی می باید حداقل15 تا 35 یورو پرداخت نماید و تنها  پس از گذشت چند سال از انتشار اثری امکان خرید آن با مبالغ کمتر تا سقف 80 درصد و یا کمتر میسر است!

در خاتمه چند آدرس دسترسی به منابع مجازی و کتابخانه الکترونیکی را درج می کنم:

http://web-books.com/ کتابخانه مجازی

http://bbf.enssib.fr/consulter/bbf-2009-04-0101-007  بولتن کتابخانه های فرانسه

http:www.sup.adc.education.fr/bib/ سایت منابع دانشگاهی جهان

http://theses.univ-lyon2.fr/?q=node/48 سایبر تز به زبان فرانسه


 
امکان تحصیل در مقطع دکتری در فرانسه و حفظ موقعیت شغلی و درآمد در کشور
ساعت ۱٠:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱۳   کلمات کلیدی: تردد تحصیلی ،حفظ کار در حین تحصیل ،کاهش هزینه ها ،مشکلات صدور ویزا

 

برخی از داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری که اکثرا شاغل به کار در بخش دولتی و خصوصی هستند در خصوص امکان ادامه تحصیل ناپیوسته در فرانسه  سئوالاتی را مطرح می کنند؛ به عنوان مثال علی از مشهد پرسیده است که آیا وی که در حال حاضر دردانشگاهی غیر انتفاعی مشغول تدریس می باشد می تواند با حفظ موقعیتش در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهد؟در پاسخ به اینگونه سئوالات باید خاطر نشان کنم که بله چنین امکانی در مقطع دکتری وجود دارد.

از آنجا که دوره دکتری در فرانسه و اکثر کشور های اروپایی بای ریسرچ می باشد لذا دانشجویان چنانچه به دلایلی از جمله کاهش هزینه های تحصیلی و یا وابستگی عاطفی  و یا تعهدی به خانواده مایل می باشند  چند ماه در فرانسه و چند ماه در ایران اقامت داشته باشند می توانند پس از اخذ کارت اقامت که  متعاقب اولین سفر با ویزای بلند مدت اخذ می شود( مدت زمان تحویل این کارت بین 3تا 6 ماه بسته به شهر محل اقامت طول خواهد کشید) به کشور باز گشته و بسته به وضعیت کاری و یا خانوادگی می تواند هر بار سه یا شش ماه در فرانسه اقامت نماید و یا افراد متاهلی که دارای فرزندان دانش آموز می باشند و به تنهایی قصد عزیمت را دارند می توانند حدود سه ماه به تنهایی عزیمت نمایند مثلا از ماه سپتامبر تا نوامبر یا دسامبر و  در در نوبت بعدی می توانند یک ماه جلوتر از خانواده به کشور محل تحصیل باز گردند و خانواده شان نیز می توانند با اخذ ویزای دیدار به مدت سه ماه به ایشان بپیوندند و البته پس از باز گشت خانواده هم بسته به شرائط روحی و خانوادگی می توانند یک یا دو ماه دیگر در آن کشور اقامت کرده و سپس باز گردند. در این صورت سقف مورد نظر وزارت علوم هم برای ارزیابی مدارک(دو سوم مدت تحصیل) تامین خواهد شد و یا حداقل نیمه حضوری معادل یابی خواهد شد.( در این خصوص در پست آتی مطلبی را متشر خواهم کرد) و البته برای آنکه اینگونه داوطلبان، از سوی استاد راهنما و یا وزارت علوم کمتر مورد سئوال قرار گیرند توصیه می کنم که موارد زیر را مد نظر قرار دهند:

1-       حتی الامکان موضوع مورد مطالعه و تحقیق رساله خود را در ارتباط با مسائل و نیاز های پژوهشی کشور انتخاب نمایند تا تردد چند باره آنان به کشور به بهانه استفاده از منابع داخلی و یا پیمایش میدانی توجیه پذیر باشد.

2-      این متقاضیان چنانچه آشنایی کاملی با زبان فرانسه ندارند،در زمان اقامت در ایران  بهتر است که  فعالانه فراگیری این زبان را به انحای مختلف و از جمله پیگیری برنامه های ماهواره ای در دستور کار خود قرار دهند.

3-      بهتر است افراد مجردی  همچون علی که در آموزش عالی مشغول به تدریس و مایل به حفظ کار خود می باشند هر شش ماه و افراد متاهل نیز بسته به شرائط روحی و تحمل رنج دوری از خانواده  بین دو تا سه ماه در کشور مورد نظر اقامت نمایند.

*لازم به توضیح است که سفارت فرانسه و نیز اداره مهاجرت آن کشور در صدور ویزا به افراد متاهلی که دارای فرزندان  دانش آموز باشند بسیار سخت گیری و احتیاط می کند و لذا برخی از داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری ناگزیر از عزیمت بدون خانواده می گردند!


 
امکان اخذ ویزا با گواهی ثبت نام در دوره های آموزشی در فرانسه!(پاسخ به یک سئوال)
ساعت ٤:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱٠   کلمات کلیدی: دوره زبان ،گواهی ثبت نام زبان ،فراگیری زبان

در پاسخ به سارا خانم باید عرض کنم که امکان ثبت نام در مراکز آموزش زبان در فرانسه ممکن می باشد ولی سفارت فرانسه در ایران از دادن ویزا بدلیل محدودیت سهمیه و نیز عدم اطمینان از نیت متقاضیان اجتناب می کند که البته این رفتار آنان معقول هم به نظر می رسد. چون بسیاری از متقاضیان تنها به فکر خروج از کشور می باشند و حتی تحصیل گاها بهانه ای بیش نیست!

ضمنا از آنجا که تعداد ایمیل های ارسالی بسیار زیاد و حاوی سئوالات تکراری است، لذا به منظور صرفه جویی در وقت و اجتناب از پاسخ های تکراری و فراهم شده امکان اطلاع رسانی به دوستان علاقمند، از این پس تنها به سئوالاتی جواب داده خواهد شد که از طریق کامنت مطرح شود. و آدرس ایمیل و شماره تلفن اعلان شده نیز تنها برای موارد خاص و هماهنگی جهت مشاوره  حضوری و تعیین وقت اختصاص خواهد داشت.

٠٩٣٩٧١٢٣١٢٧