مشاور اطلاعات و تحصیل در فرانسه

این وبلاگ با هدف ارائه اطلاعات لازم به کاربران متقاضی ادامه تحصیل در فرانسه و بلژیک و در صورت نیاز ارائه مشاوره های تحصیلی حضوری ایجاد شده است.

امکان تحصیل در مقطع دکتری در فرانسه و حفظ موقعیت شغلی و درآمد در کشور
ساعت ۱٠:٠۱ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/۱۳   کلمات کلیدی: تردد تحصیلی ،حفظ کار در حین تحصیل ،کاهش هزینه ها ،مشکلات صدور ویزا

 

برخی از داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری که اکثرا شاغل به کار در بخش دولتی و خصوصی هستند در خصوص امکان ادامه تحصیل ناپیوسته در فرانسه  سئوالاتی را مطرح می کنند؛ به عنوان مثال علی از مشهد پرسیده است که آیا وی که در حال حاضر دردانشگاهی غیر انتفاعی مشغول تدریس می باشد می تواند با حفظ موقعیتش در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهد؟در پاسخ به اینگونه سئوالات باید خاطر نشان کنم که بله چنین امکانی در مقطع دکتری وجود دارد.

از آنجا که دوره دکتری در فرانسه و اکثر کشور های اروپایی بای ریسرچ می باشد لذا دانشجویان چنانچه به دلایلی از جمله کاهش هزینه های تحصیلی و یا وابستگی عاطفی  و یا تعهدی به خانواده مایل می باشند  چند ماه در فرانسه و چند ماه در ایران اقامت داشته باشند می توانند پس از اخذ کارت اقامت که  متعاقب اولین سفر با ویزای بلند مدت اخذ می شود( مدت زمان تحویل این کارت بین 3تا 6 ماه بسته به شهر محل اقامت طول خواهد کشید) به کشور باز گشته و بسته به وضعیت کاری و یا خانوادگی می تواند هر بار سه یا شش ماه در فرانسه اقامت نماید و یا افراد متاهلی که دارای فرزندان دانش آموز می باشند و به تنهایی قصد عزیمت را دارند می توانند حدود سه ماه به تنهایی عزیمت نمایند مثلا از ماه سپتامبر تا نوامبر یا دسامبر و  در در نوبت بعدی می توانند یک ماه جلوتر از خانواده به کشور محل تحصیل باز گردند و خانواده شان نیز می توانند با اخذ ویزای دیدار به مدت سه ماه به ایشان بپیوندند و البته پس از باز گشت خانواده هم بسته به شرائط روحی و خانوادگی می توانند یک یا دو ماه دیگر در آن کشور اقامت کرده و سپس باز گردند. در این صورت سقف مورد نظر وزارت علوم هم برای ارزیابی مدارک(دو سوم مدت تحصیل) تامین خواهد شد و یا حداقل نیمه حضوری معادل یابی خواهد شد.( در این خصوص در پست آتی مطلبی را متشر خواهم کرد) و البته برای آنکه اینگونه داوطلبان، از سوی استاد راهنما و یا وزارت علوم کمتر مورد سئوال قرار گیرند توصیه می کنم که موارد زیر را مد نظر قرار دهند:

1-       حتی الامکان موضوع مورد مطالعه و تحقیق رساله خود را در ارتباط با مسائل و نیاز های پژوهشی کشور انتخاب نمایند تا تردد چند باره آنان به کشور به بهانه استفاده از منابع داخلی و یا پیمایش میدانی توجیه پذیر باشد.

2-      این متقاضیان چنانچه آشنایی کاملی با زبان فرانسه ندارند،در زمان اقامت در ایران  بهتر است که  فعالانه فراگیری این زبان را به انحای مختلف و از جمله پیگیری برنامه های ماهواره ای در دستور کار خود قرار دهند.

3-      بهتر است افراد مجردی  همچون علی که در آموزش عالی مشغول به تدریس و مایل به حفظ کار خود می باشند هر شش ماه و افراد متاهل نیز بسته به شرائط روحی و تحمل رنج دوری از خانواده  بین دو تا سه ماه در کشور مورد نظر اقامت نمایند.

*لازم به توضیح است که سفارت فرانسه و نیز اداره مهاجرت آن کشور در صدور ویزا به افراد متاهلی که دارای فرزندان  دانش آموز باشند بسیار سخت گیری و احتیاط می کند و لذا برخی از داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری ناگزیر از عزیمت بدون خانواده می گردند!